• Inomhus
  • Inspiration

5 anledningar till varför du BEHÖVER en gardin

Ja vi vet. Det finns många anledningar till varför man inte vill ha gardiner/solskydd. Vi har fönster i våra hus för att släppa in ljus – då är det ju mycket märkligt att täcka dem med gardiner. Minimalism är en het trend just nu och gardiner tar bort känslan av avskalad enkelhet. Gardiner/solskydd är väl inte heller särskilt snygga? Är de inte lite tråkiga?

Det finns som sagt mängder av anledningar till varför man inte vill ha gardiner/solskydd där hemma. Men vi finns här för att tala om att hur många anledningar det än finns att inte ha solskydd, så finns det än mer anledningar till varför du BEHÖVER ha det! Häng med när vi förklarar varför!

Sover bättre


Du sover mycket bättre i ett mörkt rum. En bra sömn är en förutsättning för att du ska må bra och kunna njuta av livet. När vi sover aktiveras kroppens immunsystem och viktiga ämnen bildas som minskar risken för sjukdomar som till exempel diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Faktum är dock att många upplever att de har svårt att somna och sover dåligt under natten. En bidragande faktor till det är att det inte är tillräckligt mörkt i rummet du sover i.

↗ Här kan du läsa mer om varför vi sover bättre i ett mörkt rum, och hur du löser det på bästa sätt med en mörkläggande rullgardin.

Skyddar möblerna


Solblekta möbler, golv eller mattor har vi nog alla råkat ut för, och det är inte särskilt roligt eller fint för den delen. Med några enkla gardiner skyddar du dina möbler på absolut bästa sätt.

Sparar energi & pengar


Visste du att upp till 48% av värmen i våra hus försvinner ut genom fönstren? Med rätt gardiner, nämligen Duettegardinen, kan man sänka denna siffra drastiskt. Det besparar dig både energi och sänker din totala värmeräkning. Under sommarhalvåret jobbar Duettegardinen tvärtom, värmen hålls borta och besparar dig på din nedkylningskostnad.

↗ Här kan du läsa mer om fördelarna med våra Duettegardiner.

Ökad integritet


Du behåller din integritet genom att skärma av mot omvärlden och nyfikna blickar från förbipasserande. Det finns mängder av vävar som fortfarande släpper in ljus och samtidigt tillåter dig att se ut så du inte känner dig instängd.

↗ Våra Duette- & Plisségardiner är utmärkta för detta ändamål.

Underlättar ”working from home”

Hemmakontor, vita duettegardiner

Att jobba hemifrån är mer vardag än en tillfällighet för många. Har du gjort det under en längre tid under de senaste åren har du nog kommit till insikten att solskydd är något du behöver om du sitter vid ett fönster och jobbar. En gardin tar bort blänk och reflektioner i datorskärmen på ett enkelt sätt!

↗ Här kan du läsa våra tips för att skapa en funktionell arbetsmiljö hemma.

PS. Gardiner är varken fula eller tråkiga. Alla våra gardiner är producerade med hög designkvalité och är stilrena och vackra fönsterdekorationer. Låt inte de gamla fula persiennerna skrämma dig. Nu för tiden finns det så mycket mer vackra gardiner och modeller i solskyddsväg. Läs mer om våra favoriter via knapparna nedan!