• Produktinspiration
  • Utomhus

5 fördelar med en Pergola

Pergola

En Pergola förekommer i flera olika storlekar, material och former och det är endast fantasin som sätter gränser när det kommer till just din Pergola. Det är den perfekta platsen för avkoppling i din trädgård och under de varmaste månaderna får du ett extra rum ute.

Fördelarna med en Pergola är många och här listar vi våra favoriter!

Många tillval

En Pergola har många olika tillval som gör att du kan göra den till din egen. Till vår modell PZ550 kan du välja till Zip Screens runt om pergolan för illusionen av väggar. Vill du istället ha ”riktiga väggar” kan du välja glaspartier som går att öppna och stänga. Och för en mysig atmosfär när mörkret börjar krypa på väljer du LED-belysning i profilerna.

Pergola med tillval

Sol-, vind- & regnskydd

Inte bara är en Pergola ett perfekt solskydd, utan med den vindtåliga zip-tekniken i väven är pergolan även ett utmärkt vindskydd. Tack vare de vattentäta vävarna som finns och inbyggd dränering i kassetten (PZ550) utgör pergolan också ett fungerande regnskydd.

Sol-, vind- & regnskydd

Många montagealternativ

En Pergola kan monteras på många olika sätt. Över ett befintligt altantak, mot husets vägg eller helt fristående. Allt beror på vad du är ute efter och hur din terrass/uteplats ser ut.

Pergola för uteplatsen
Fristående pergola

Stilren design

Det finns många designfördelar med en Pergola men vår favorit är de smäckra, men stabila, profilerna som ger den sitt stilrena uttryck. Detta gör att pergolan harmoniserar perfekt med de flesta typer av hus, modernt som klassiskt.

Vit pergola med Zip Screens
Hus med pergola

Seriekopplingsbar

Med våra olika Pergola-modeller som är seriekopplingsbara kan du täcka en yta på upp till 100 kvadratmeter. Detta genom att koppla samman flera pergolas med varandra, helt utan glipor mellan enheterna.

Seriekopplad pergola

Är du sugen på en Pergola? Spana in våra olika modeller här.