• Produktinspiration
  • Utomhus

Årets solskyddsprodukt – Zip Screen

Precis som föregående år kan vi nog konstatera att Zip Screen blir årets produkt även i år (ja trots att vi inte ens avverkat halva detta år). Det är ett solskydd som dominerat på marknaden de senaste två åren och vi förstår varför. En Zip Screen är ett smart och stilrent solskydd, men framförallt är den det mest effektiva. Man brukar säga att bästa sättet att stoppa värmen från att komma in i våra hus är genom ett utvändigt solskydd så att värmen stoppas på utsidan av fönstret. En Zip Screen är det solskydd som är bäst på detta! Tack vare att produkten löper vertikalt och täcker hela fönstret samt har en väv med fenomenala tekniska egenskaper stoppar en Zip Screen hela 80% av värmeinstrålningen.

Grå Zip Screen

Svart Zip Screen

Dessa fenomenala vävar som vi nämner ovan är så kallade Screenvävar. Det är en glasfiberarmerad väv som är perforerad med små hål som silar solljuset. Detta gör det möjligt att få visuell kontakt med utsidan trots att solskyddet är nere. Man bibehåller också det naturliga ljuset.

Vävarna som vi primärt använder till denna produkt finns i en skala från vitt till svart med beige där emellan. Vävarna finns också med olika öppningsgrader, 1%, 5% och 10%, där 1% är tätast och 10% minst tät. En 10% väv har extra bra genomsiktlighet men har lite sämre minskad solvärmelast. Med solvärmelast menas den solvärme som passerar fönstret och bidrar till att värma upp rummet. 1% vävarna är såklart tvärtom, sämre genomsiktlighet men har allra bäst minskad solvärmelast. De vävar vi rekommenderar och som är allra vanligast är dock 5% vävarna. De är en perfekt blandning av allt, bra genomsiktlighet och bra minskad solvärmelast.

Screenvävar

Det man ska tänka på när man väljer väv till en Zip Screen är dock färgen. Ju ljusare väv man väljer, desto mindre ser man ut genom den. Se exemplen här nedan. Alla tre vävarna har en öppningsfaktor på 5%.

Zip Screen med vit väv
Vit väv.
Grå screenväv
Ljusgrå väv.
Zip Screen med mörkgrå väv
Mörkgrå väv.

En Zip Screen är också överlägsen när det kommer till vind och vindtålighet. Den är nämligen nästintill helt vindsäker och klarar vindar på upp till 32 m/s. Detta tack vare att markisen löper vertikalt ner över fönstret och väven sitter fast i tre av markisens fyra sidor.

Här kan du läsa mer om fördelarna med en Zip Screen. Eller besök en av våra återförsäljare så berättar de mer!