• Guider
  • Inomhus
  • Produktinspiration

Bästa gardinerna för köket

Köket kan vara modernt, lantligt eller en enorm färgklick – oavsett vad så är köket hemmets hjärta. Det är här vi njuter av det goda i livet, vare sig det är härligt sällskap eller en gastronomisk upplevelse. För det krävs en privat och funktionell zon, och där kommer vi in i bilden.

Det är mycket att tänka på när man väljer gardiner till köket – går de att tvätta? Står de emot fukt någorlunda bra? Listan kan göras lång! Men även om det är mycket att tänka på och ett svårt val att välja gardiner till köket så finns det alternativ som lämpar sig väldigt bra för just ett kök. Som dessutom inte offrar något när det kommer till varken design eller stil!

Effekt- och Rullgardinen

Ljusinsläppet är viktigt att tänka på i köket för bra ljus i ett kök är ett måste, det vet alla. För mycket solljus kan vara väldigt irriterande när man står och lagar mat, men inte heller vill man vara helt utan. Det gäller att hitta en lösning som funkar för allt och alla. För detta är effektgardinen en bra lösning. En effektgardin erbjuder en stor variation av skuggningsalternativ där du själv kan ställa in den exakta position du önskar på de omlottplacerade vävarna. En effektgardin är alltså en gardin med två vävar, en transparent och en icke-transparent, som går omlott om varandra och låter dig styra ljuset på ett smidigt sätt. Effektgardinen rengörs enkelt med en fuktig svamp och milt rengöringsmedel.

Också en vanlig, traditionell avskärmande rullgardin är en bra lösning. Den tar bort det skarpaste solljuset, men släpper ändå igenom ljus så att rummet känns upplyst. Rullgardiner är dessutom mycket hållbara och har vävar som står emot fukt och smuts väldigt bra. Många vävar är också enkla att rengöra vilket i ett kök är ett stort plus!

Effektgardin Patmos 300
Rullgardin Stellar 0204

Duettegardinen

En Duettegardin är också den en mycket lämplig gardin för köket tack vare vävens egenskaper. StyRas Duettegardiner har en mycket slitstark väv som gör att gardinen går att handtvätta. Du kan alltså plocka ner gardinen om du får fläckar på den och rengöra den för hand i ca 30 grader med en mild tvättmedelslösning. Smidigt va?!

Duette Elan Fulltone 25-0161 | Duette Elan Duotone 25-2334
Duette Unix Duotone 32-0633

Duettegardinen har även andra bra egenskaper. Den är t.ex. energi-effektiv, isolerande och värmeavvisande. Dessutom finns Duettegardiner i modeller med lösa lister vilket gör att gardinen kan dras ner från toppen men också dras upp från botten. Det ger dig större frihet att placera väven precis där du vill ha den i fönstret, vilket medför att du också kan använda gardinen som insynsskydd.

Duette Elan Duotone 25-0000

Har du problem med att hitta gardiner som passar i just ditt kök? Besök en av våra återförsäljare så hjälper de dig att ta fram olika alternativ!