• Guider
  • Inomhus
  • Produktinspiration

De bästa gardinerna för de vanligaste fönsterna

Duettegardin

Vad har du för gardiner hemma? Vad har din granne? Svaret beror helt och hållet på vilken typ av fönster man har. Här tipsar vi om de bästa gardinerna till de vanligaste typerna av fönster.

Stora fönster

Stora fönster och fönsterpartier är ofta vad blickarna dras till och därför är det viktigt att gardinerna kompletterar fönsterna och resten av inredningen. De ska också utgöra ett bra solskydd eftersom stora fönster genererar mycket ljusinsläpp.

Vi rekommenderar Motorstyrda Lamellgardiner och Rullgardiner som låter dig styra gardinerna även där du inte når dem.

Lamellgardiner
Gardin: Lamellgardin Pallisander 4749
Rullgardin

Smala fönster

Smala på bredden eller höjden, vare sig vilket kan smala fönster vara svåra att hitta gardiner till som passar. Lyckligtvis är alla våra gardiner skräddarsydda och tillverkas helt utefter dina fönstermått.

Vi rekommenderar Plissé- & Duettegardiner, rullgardiner och persienner som alla går att få i mycket små storlekar.  

Duettegardin
Blå Duettegardin
Gardin: Duette Batiste Duotone 32-3932

Lutande fönster

Sneda/lutande fönster blir allt vanligare i nybyggda, moderna hus med stora glasfasader. Lutande fönster är lite trickigare att hitta gardiner till men det är ingen orsak till att låta bli enligt oss.

Vi rekommenderar våra Plissé- & Duettegardiner i modellen L Slope och Lamellgardiner i lutande utförande. Båda gardinerna garanterar stilfulla lösningar som gör jobbet ett bra solskydd ska göra.

Lamellgardin
Gardin: Lamellgardin Stellar 0160

Takfönster

Takfönster garanterar härligt solljus och skapar ljusa och härliga rum. Nackdelen är att på sommaren blir rummen oerhört varma snabbt.  

Vi rekommenderar därför Duettegardiner som håller värmen ute tack vare gardinens termiska egenskaper.

Takfönster
Gardiner: Grå, Duette Unix Duotone 25-7032 | Vit, Duette Elan Architella 25-0000

Har du problem med att hitta rätt gardiner till dina fönster? Kontakta någon av våra återförsäljare så hjälper de dig att ta fram bästa alternativet för dig!