• Inspiration
  • Produktinspiration
  • Utomhus

Den perfekta Uteplatsen

Finns det något som heter ”en perfekt uteplats”? Ja om ni frågar oss! En perfekt uteplats måste självklart ha någon typ av solskydd, en loungehörna eller loungemöbel, en plats där man kan sitta och äta och sen självklart lite blommor och grönt enligt oss. Sen är vi hemma. Vi fixar solskyddet så fixar du resten, deal?!

Foto: Sandatex

En Terrassmarkis är en klassisk och funktionell markis utformad för dig att vistas under. Perfekt för altanen eller uteplatsen där du vill ha skugga. Våra Terrassmarkiser finns i flera olika modeller och till skillnad från en vanlig Fönstermarkis med fallarmar går en Terrassmarkis rakt ut från väggen med en liten lutning. Det medför att du kan vistas under markisen och placera vad du vill under den, till och med bord och stolar för en skuggad matplats.

StyRa Terrassmarkis T580. Foto: Solenso

Kanske har du en takterrass som behöver lite kärlek i form av ett solskydd. En Terrassmarkis fungerar precis lika bra uppe på takterrassen som till altanen nere på marken. Men måste inte markisen fästas i en vägg undrar du säkert nu? Nej faktiskt inte. Har du ingen vägg att fästa markisen i är det inga problem. Vi har nämligen en markismodell som är helt fristående i vårt sortiment, Terrassmarkis DUO. Du kan alltså placera markisen vart du vill på terrassen.

StyRa Terrassmarkis T580. Foto: Örestads Gardin & Interiör
StyRa Terrassmarkis DUO

En Terrassmarkis är såklart enklaste och smidigaste lösningen för solskydd på en terrass men självklart finns det andra snygga lösningar som också skapar skugga för dig att vistas i. Till exempel en Pergola som skapar en illusion av ett rum ute. En pergola är inte bara praktisk och funktionell utan också estetiskt tilltalande. Med våra olika varianter, tillval och designfördelar kan du skapa en pergola som harmoniserar perfekt med din trädgård och hus, vare sig det är ett sekelskifteshus eller en modern villa. Låt sen växter och blommor klättra på pergolan för ett grönskande och vackert ”uterum”!

StyRa PergolaZip PZ550. Foto: Harol
StyRa PergolaZip PZ440. Foto: Harol