• Inomhus
  • Produktinspiration

Duettegardinen – Den energibesparande gardinen

Det finns många fördelar med Duettegardinen, men den allra bästa är dess förmåga att spara energi.

Studier visar att nästan hälften av värmen i ditt hem försvinner ut genom fönstret under kallare dagar. Och anledningen till det är genom så kallat kallras som nog de flesta råkat ut för i sina hem. Kallras uppstår när varm luft träffar en kall yta, som till exempel ett fönster, blir nerkyld och sjunker neråt. Därför kan man också uppleva det kallt på golvet när detta inträffar eftersom den nu nedkylda luften tränger ner.

För att undvika detta måste man skapa ett isolerande skikt som gör att den varma luften inne inte träffar en kall yta som ett fönster. Där kommer Duettegardinen in i bilden! Duetteväven är uppbyggd med bikupeliknande veck som också kallas celler. Tack vare dessa celler som är byggda av två lager väv ger väven fönstret ett extra isolerande skikt som fångar luft och skapar en effektiv isolerande barriär. Detta gör att kallras kan undvikas och värmeförlusten vid fönster kan reduceras med upp till 46%.

Men under sommaren då? Skapar Duettegardinen ett otroligt varmt rum som det inte går att vistas i eftersom värmen inte kan ta sig ut? Nej tvärtom. Den isolerande barriär som cellerna skapar stoppar värmen som kommer från utsidan och hindrar den från att ens ta sig in i rummet. Duettegardinen är alltså effektiv sommar som vinter.

Duettegardinen och dess design.

Duettegardinens design och funktionalitet gör den till ett självklart val i alla typer av byggnader och rum. Det är en effektiv och miljövänlig lösning för att spara energi och dess kostnader.