Solskydd sparar energi, speciellt under sommarhalvåret

Solskydd är inte bara snyggt och välbehövligt för att skydda oss mot solen. De sparar också energi.

Under sommarens varma och soliga dagar är solskydden en viktig funktion. Med utvändiga solskydd kontrollerar du effektivt solljuset och reducerar inomhustemperaturen, som i sin tur leder till minskade nedkylningskostnader. Det utvändiga solskyddet är absolut bäst på att stoppa värmen, upp till 80% av värmeinstrålningen kan stoppas, men också det invändiga solskyddet har en viktig roll under varmare dagar. Solskydden kan effektivt reflektera värmen så att rummet håller sig svalt.

Solen ger oss stora värmetillskott genom våra fönster. Med ett flexibelt solskydd bestämmer du själv om du vill nyttja värmen som solen ger, eller skärma av den om det blir för varmt. I båda fallen finns potential att spara energi. Automatiserar du dessutom alla dina solskydd och kopplar ihop dem med temperatur- och solgivare effektiviserar du solskydden på absolut bästa sätt.

enkla knep för att spara energi hemma under sommaren

Motorisera och automatisera dina solskydd så att de rör sig i takt med solen.

Välj ett solskydd som går att använda även om det blåser ute, t.ex. Zip Screen.

Välj ett solskydd med luftfickor, t.ex. Duette, som skapar en isolerande barriär mot värmen.

Kombinera ett utvändigt solskydd med ett invändigt för bästa resultat.

Vädra på skuggsidan om du vill få in sval luft.

Motoriserade solskydd

Med motoriserade och automatiserade solskydd behöver du inte själv aktivt jobba mot solen och värmen i ditt hem utan ett system gör det åt dig. Med smarta system som helt och hållet sköter solskyddet aktiveras det när sensorerna upptäcker solljus eller en temperaturhöjning. Detta är det absolut bästa för en optimal energibesparing.

Motoriserade solskydd används upp till 80% mer än manuella och 8 av 10 svenskar motoriserar idag sina solskydd. Det är inte bara energibesparande utan höjer också din levnadskomfort!