• Produktinspiration
  • Utomhus

Fem fördelar med en Zip Screen

En markis är bra till väldigt mycket och när solen gassar på som mest är den vår allra bästa vän. Den svalkar ner huset samtidigt som den skyddar oss från de allra starkaste strålarna. Dessutom är en markis en snygg utsmyckning på ditt hus. Ibland gör dock inte riktigt en traditionell fallarmsmarkis jobbet, och då är en vertikalmarkis ett mycket bra alternativ.

En Zip Screen är en typ av vertikalmarkis som löper längs med väggen och sitter fast i tre av fyra sidor. Här listar vi våra favoritfördelar med denna typ av markis!

Utsikten påverkas inte märkbart

Vi tillverkar våra Zip Screens med en speciell glasfiberarmerad väv. Detta är en väv med tekniska egenskaper som gör att du kan se igenom väven och alltså behålla din utsikt trots att solskyddet är nere.

Vindsäker markis

Duken i en Zip Screen hålls på plats med dragkedjeliknande konstruktioner i sidoskenor längs med markisens båda långsidor. Detta kan jämföras med en vanlig Screenmarkis där duken endast sitter fast i bottenprofilen. Tack vare att duken hålls på plats på tre av markisens fyra sidor blir duken en form av dynamisk vägg som kan användas nästan oavsett väderförhållanden. En Zip Screen är alltså nästan helt vindsäker och tål vindar på upp till 32 m/s.

Många användningsområden

Förutom att hålla den skarpa solen ute och skydda dina möbler från att bli solblekta, sänker en Zip Screen temperaturen inomhus påtagligt. Under den kalla delen på året kan man dessutom använda markisen som ett extra isolerande skikt vilket medför att man undviker kondens på utsidan av sina fönster. Med en Zip Screen eliminerar du dessutom ljusspringan som uppstår på traditionella vertikalmarkiser.

Zip Screens kan också användas som ett insektsnät för att hålla flugor och ovälkomna gäster borta.

Läcker design

En Zip Screen ger genast ditt hus ett modernt utseende med sin oerhört smäckra och läckra design. En heltäckande kassett skyddar solskyddet i upprullat läge och väl nere smälter solskyddet in i väggfasaden på ett för ögat nästan osynligt sätt. 

Perfekt för kusten

En Zip Screen är det bästa alternativet för kusten eller områden där vinden ofta är påtaglig och husen har stora fönsterpartier. Värmen hålls ute tack vare den tekniska väven, den skyddar mot den skarpa solen men släpper samtidigt igenom lite solljus och du behåller din vackra kustutsikt. Men framförallt så undviker du sönderblåsta markiser!

För att sammanfatta så är en Zip Screen ett utmärkt solskydd att investera i när du önskar en snygg, effektiv och driftsäker lösning för vindutsatta lägen. Som dessutom låter dig behålla din utsikt – vi kallar det inte för ”Det smarta solskyddet” för inget!