• Guider
  • Inomhus
  • Produktinspiration

Rullgardiner & Plisségardiner till badrummet

Badrummet är den delen av vårt hem som vi absolut inte vill lämna oskyddat. Det är här vi strävar efter egentid och välbefinnande. Vare sig du kopplar av i ett varmt bad efter en lång dag eller byter om, så behöver du någon typ av insynsskydd eller avskärmning för att skapa din personliga frizon. En gardin är den bästa lösningen för detta!

I en del rum finns det dock specifika omständigheter som gör att vissa gardintyper och vävar passar bättre än andra i just det rummet. Badrummet är ett typiskt sådant rum. Ett badrum är ett våtrum vilket gör att väven i gardinen måste kunna stå emot fukt relativt bra. Här har vi listat de gardiner som vi anser är lämpliga för just ett badrum!

Duettegardin

Duettegardiner är en gardin med unika celler som har förmågan att isolera värmen och samtidigt stänga ute kylan, vilket gör den till den optimala gardinen i ett badrum. Duettegardinen är dessutom inte bara ett solskydd, utan med sin höga kvalité och genomtänkta design är den en vacker inredningsdetalj i alla rum. Duetteväven är också väldigt lätt att rengöra vilket kan underlätta i ett badrum där ofta smink och hårprodukter förekommer.

Duette

Har du takfönster i ditt badrum är Duettegardiner det bästa valet. Modeller med lösa lister ger dig oändliga möjligheter att styra ljusinsläppet. Välj mellan att öppna gardinen uppifrån, nedifrån eller från båda hållen. Du bestämmer helt enkelt vart du vill ha skuggan.

Plisségardin

Plisségardinen med sin nätta form och snygga design utgör också den ett perfekt sol- och insynsskydd i ett badrum. Vävar till plisségardiner finns i olika tätheter, men de flesta är ljusfiltrerande vilket ger ett behagligt ljusinsläpp i badrummet. En plisséväv är också den väldigt lätt att rengöra!

Plissé Seto 20-7750
Plissé Tigris Pearl 20-1455

Rullgardin

Även rullgardiner fungerar utmärkt att använda i badrum. En rullgardin är inte lika nätt och smälter inte in på samma sätt som en Duette- eller Plisségardin men den har andra bra fördelar. Den är ett perfekt insynsskydd för de större fönsterna och stänger ute solljuset på ett effektivt sätt. Dessutom så står också de flesta rullgardinsvävar emot fukt och smuts väldigt bra!

Bild: Sandatex.se |  Rullgardin Bok 15/15

Har du problem med att hitta en gardin som passar ditt badrum? Hör av dig till en av våra återförsäljare så hjälper de dig vidare!