• Inomhus
  • Inspiration

Inreda med mörka färger

Mörk inredning
Bild: via Home Designing

Vitt & grått i all ära, men mörka färger är precis lika snyggt om ni frågar oss. Vintern är exakt rätta tiden för mörk och mysig inredning. Vi spenderar mycket tid inomhus och när mörkret börjar krypa på är ett mysigt hem allt vi vill ha. Mörka färgpaletter får nästan alla rum att kännas inbjudande, oavsett storlek och stil. Mörka toner ger också ett rum en mysig och härlig karaktär samtidigt som det också är exklusivt och vackert.

Här har vi samlat några tips på hur du lyckas med den mörka inredningsstilen. Vågar du ta steget?

Inte bara svart

Mörkt behöver inte alltid betyda svart. Välj istället djupa färger som antracitgrå, mörkblå, mossgrönt eller nötbrunt för att skapa en härligt murrig karaktär. Färgerna tillsammans skapar en färgpalett som är trivsam för ögat och trots att kanske endast mörka färger används känns inte rummet för mörkt tack vare djupet i färgerna. Vill du addera värme men fortfarande följa den mörka paletten kan du komplettera med jordnära toner som rost, orange och terrakotta.

Mörkt vardagsrum
Rullgardin
Rullgardin Pallisander 4749

Skapa kontrast & liv med detaljer

Dekorera med levande ljus och glänsande detaljer som guld, silver och koppar för att ge liv till allt det mörka. Bryt sen av med vitt eller grått för att skapa mjuka kontraster. En mörk palett är faktiskt en utmärkt bakgrund för möbler och detaljer om man vill att de ska stå ut och bli blickfånget i rummet, vare sig de är neutrala i färgen eller färgstarka.

Plissé Tusah Topar® Plus 20-1100
Grönt  vardagsrum

Blanda olika material

När färgpaletten är en mörk ton-i-ton palett kan du skapa kontraster med olika materialval istället. Matcha exklusiva material som sammet och läder med linne och bomull för att få en mysig och varm känsla. Du kan också blanda in både ljust och mörkt trä för att skapa ännu mer liv och djup i inredningen.

Mörk fönsterdekor

Vågar du inte riktigt ta steget och gå all in på mörk inredning och tanken på att måla dina väggar i en mörk nyans ger dig stressutslag, kan du istället välja en mörk färg på dina gardiner. Fönsterdekor i mörka färger som du matchar med en inredning i jordnära toner kan också ge dig den där mysiga och inbjudande känslan som mörk inredning gör. Välj sammetsgardiner i härligt mustiga färger och komplettera med en Rullgardin eller Duettegardin för den ultimata myskänslan.

Rullgardin All Blaq FR 1887