• Inomhus
  • Inspiration

Lyckas med den skandinaviska inredningsstilen

Den skandinaviska stilen är den mest populära och uppskattade inredningsstilen i Sverige just nu. Stilen präglas av funktion och estetik, med naturnära och väl utvalda material. Hur lyckas man då med denna praktfulla inredningsstil? Nedan listar vi 4 grundläggande saker att tänka på för en lyckad inredning.

Nedtonad färgpalett

I den skandinaviska inredningsstilen ser man aldrig färgstarka rum eller möbler, utan basen i stilen är vitt och grått. Man kompletterar dessa färger med jordnära färger som brunt och beige, med ljusa inslag av blått eller grönt. Även svart kan förekomma, men då endast som en kontrast- och accentfärg.

Varm skandinavisk inredning
Bild från Pinterest.

Naturliga materialval

Naturliga material som trä, läder och sten är självklara delar av den skandinaviska inredningen och ofta basen i många hem. Kombinationen trä och läder – speciellt ljus trä och brunt läder – är en stor favorit!

Kök med naturliga materialval
StyRa Rullgardin Carina 4905.
Populär inredningskombo, trä + läder
Bild från Pinterest.

Avskalat

Less is more har vi hört förr och det är grunden i skandinavisk inredning. Men det betyder inte att det är stramt och tråkigt. Allt handlar om att hitta balansen mellan lagom mycket detaljer och ett prydligt intryck.

Avskalad inredning
StyRa Duettegardin Batiste Duotone 25-0633.

Växter

Växterna är en del av inredningen. Torkade blommor i stora glasvaser eller stora grönskande växter – båda tillför en fräsch och levande känsla samtidigt som rummet får karaktär.

Skandinavisk inredning
Bild från Pinterest.
Ljus inredning med växter
StyRa Rullgardin Carina 4959.

Med hög kvalité, noga utvalda material och stilren design är våra gardiner en självklarhet i den skandinaviska inredningsstilen. Är du sugen på nya gardiner efter att ha läst det här? Spana in vårt utbud av vävar och beställ hem kostnadsfria vävprov här!