• Inomhus
  • Inspiration
  • Trender

Trendspaning 2021

trendspaning

Trender hit. Trender dit. Varje år kommer nya trender som får oss att antingen hoppa på tåget eller rynka på näsan. Vissa försvinner lika fort som de kom men andra är här för att stanna. 2020 har varit ett trendår utan dess like med många nya favorittrender, men hur ser framtidsspaningen ut för inredningstrenderna 2021 egentligen? Vad sticker ut och vad är nytt? Kanske följer några trender med från året som gått? Låt oss göra en djupdykning och ta en titt på vad 2021 för med sig!

Skapa känslan av att vara ute – inne

Redan i år har naturen betytt mycket för inredningen. 2021 vill man stärka kopplingen mellan människan och naturen ännu mer. Hem starkt inredda med organiska, hållbara material och växter för att påminna oss om livet utanför dörren.

rullgardin i sovrum

Beige & Greige

Ingen har nog missat Beige framgångssaga under 2020. Allt från beigea väggar och tak till möbler och detaljer. Och än är inte sagan över. Beige försätter att dominera i inredningsvärlden och står sig stark även 2021. Till skillnad från vitt och grått som varit populärt i många år, ger beige ditt hem en varm och ombonad känsla. Men det betyder inte att grått är ute. Grått gör nämligen comeback under 2021 under namnet Greige (ni har säkert redan sett den lite överallt) – en blandning mellan beige och grått. Inte lika kall som grå och inte lika varm som beige utan en perfekt mellanton. Det är helt enkelt den perfekta neutrala färgen!

Plissegardin badrum
Plissé Seto 20-7750

Blått & Havet

En annan färg som varit populär under 2020 och som är här för att stanna är blått. Inte marinblå eller pulverblå, även om marinblå fortfarande står starkt, utan mellantoner av blått som petrol, himmelsblå och azurblå inreder via våra hem med under 2021.

2021 inspireras vi också av havet när det kommer till inredningsdetaljer. Det har ploppat upp havsinspirerade vaser, fat och liknande under 2020 men under 2021 tar man denna trend till en helt ny nivå.

Jotex SUNNAN vas

En hållbar livsstil

2020 var året då hållbarhet verkligen hamnade på kartan. Under detta år då vi spenderat mycket tid hemma har nog de flesta insett vikten i att ha ett hållbart hem, och 2021 tar detta till nya nivåer. Vi investerar i möbler och föremål som vi faktiskt behöver och har nytta av. Inreder med noga utvalda naturmaterial som trä, sten, keramik och metall och tänker oss för en extra gång innan vi slänger ut och köper nytt. Möbler och föremål som är gjorda av återvunnet material och som går att användas på flera olika sätt förväntas bli stort under 2021!

Ljust trä

Ett hållbart naturligt material som blivit populärt under året och som förväntas växa ännu mer under 2021 är trä. Framförallt obehandlat ljust trä i sin råa form. Gärna på flera ytor i ett och samma rum. Återigen påminns vi om naturens ädla form.

Svart rullgardin
Rullgardin Blackout XL FR 1887

Jordnära färger

De varma jordnära färgerna är också här för att stanna. En färgskala som sträcker sig från ljus och diskret beige till mer mörka bruna toner med inslag av grönt. De jordnära kulörerna passar alla smaker och stilar och skapar ett jordnära och harmoniskt hem. Jordnära toner fungerar dessutom utmärkt tillsammans med varandra för ett monokromt utseende eller som bas till andra färgpaletter.

Jotun Silhouette 12126

Ett statement piece

Den minimala inredningsstilen blir allt större och denna trend går hand i hand med den stilen. Mitt i allt det minimala och strama behöver vi något som sticker ut, ett statement piece som drar blickarna till sig i rummet. En utstickande vas, tavla, stol, gardin eller liknande är alltså helt rätt 2021!