• Inspiration
  • Produktinspiration
  • Utomhus

Vad säger färgen på din markis?

En markis är inte bara praktisk solavskärmning utan också lika mycket ett snyggt designelement som kompletterar och lyfter huset. Markisvävar finns i oändliga färger och nyanser men vad säger och utstrålar egentligen dessa färger? Låt oss titta på några vanligt förekommande färger på markisvävar!

Grå markis
Gråa markiser

Grått

Grått kan säga helt olika saker och man kan skapa helt olika känslor beroende på vilken nyans av grått man väljer. Markiser i ljusa grå nyanser uttrycker lugn och elegans. Mörkare nyanser ses i stället som mer mogna och utstrålar stabilitet och drama.

Blå markis

Blått

Blått skapar lugn och frid och så också dina markiser om du väljer en blå färg på din väv. Du får då ett stilfullt utseende som ger frid till både öga och själ.

Röda markiser
Röd fönstermarkis

Rött

Rött är modigt och dramatiskt men också charmigt och passionerat. Med ljusa klarröda markiser får du ett hus som utstrålar charm och lycka. Mörkare blodröda markiser skapar å andra sidan ett mer dramatiskt och dynamiskt utseende. Röd/vit randiga markiser ger ett glatt och somrigt intryck och för tankarna till charmiga glasskiosker varma sommardagar.

Vitt

Vitt är en väldigt populär färg på både hus och markiser och färgen vit står bland annat för harmoni och fred. Precis som den vita färgen antyder utstrålar vita markiser ett lugn och ger ditt hus ett harmoniskt och renligt utseende.

Vita markiser
Svarta markiser
Svarta fönstermarkiser

Svart

Svart kan vara mystiskt och dramatiskt men också lyxigt, sofistikerat och tryggt. Allt beror på hur du matchar med andra färger. En mörk fasad med svarta markiser ger ett dramatiskt utseende. En ljusare fasad med svarta markiser kan istället uttrycka lyx eller trygghet.

Beige

Beige förknippas med lugn och ro. Färgen är neutral och därför säger beigea markiser inte så jätte mycket och tillför inte heller direkt något till husets utseende. Så vill du ha en markis som är neutral och smälter in med huset ska du välja en väv i beige.