• Guider
  • Inspiration
  • Utomhus

Välj rätt färg på dina markiser

Med en snygg markis kan du enkelt höja ditt hus karaktär och utseende. En markis kan ge fasaden ett mjukt och milt intryck, men den kan också göra huset dramatiskt och kontrastrikt. Allt beror på vilken färg du väljer på markisväven.

Ton-i-ton

Att välja ton-i-ton färger betyder att man använder sig av kulörtonlika färger från samma färgfamilj. Färgerna har således samma kulörton men olika nyanser, alltså diffar de i svarthet och färgstyrka. Färgerna kan därför vara både ljusa och mörka men fortfarande gå ton i ton.

Väljer du en markis som går ton i ton med fasadfärgen ger du ditt hus ett vackert och harmoniskt uttryck. Huset får också en enhetlig färgpalett som är lätt för ögat att ta in. 

Markiser StyRa Solskydd

Att välja en markis ton-i-ton med fasaden kan också skapa ett dramatiskt uttryck. Allt beror på vilken färg din fasad har. 

Bryta av/skapa kontrast

Lyft ditt hus och ge det en dekorativ färgklick genom att välja en markis i en helt annan färg än husets fasad. På så vis skapar du en häftig kontrast som bryter av snyggt mot resten av huset. Var dock försiktig med vilka färger du blandar!

Du kan också välja en markis i en diskret färg men som fortfarande bryter av mot fasaden för en mer harmonisk kontrast.

Plocka upp detaljer

Du kan med fördel plocka upp en färg från andra detaljer på huset som tak, fönsterkarmar, vindskivor eller ytterdörr när du väljer färg på din markis. Det ger ditt hus ett enhetligt utryck samtidigt som en röd tråd bildas om flera utsmyckningar på huset går i samma nyans. Både snyggt och stilrent om ni frågar oss!